Hjärta fick en ledamot i valberedningen!

Hibo Salad Ali

Hibo Salad Ali

Socialdemokrater för tro & solidaritet hade kongress nu i helgen. Förutom att rörelsen bytte namn, så är vi framförallt stolta över att Hibo Salad Ali, som var ombud för Stockholms stad men som bor och verkar i Bro, Stockholms län, blev en av fem ordinarie i valberedningen! Första muslimen någonsin i rörelsens valberedning och enda Stockholmaren som valdes.

Anci Magnusson (ordf, Jönköping) och Reidar Gustavsson (ledamot, Norrbotten) var två av dem som sitter kvar sedan förra året och de står för stabilitet och erfarenhet i valberedningen, men förutom dessa så valdes alltså flera nya.

Hela fyra personer från ungdomsnätverken valdes in i förbundets valberedning. Förutom Hibo (hjärta och unga s-muslimer) blev även Simon Wessbo (ung kristen vänster) ordinarie ledamot, dessutom blev Amir Dabbousi (unga s-muslimer) och Zina Chomille (ung kristen vänster) ersättare.

Visst är ålder inte allt, och visst finns det många äldre som är fantastiska på att se ungas behov & intressen och kan organisera en rörelse så att den lockar unga, men det har varit allt för svagt i syskonskapsrörelsen de senaste åren, och yngre behövs för att stötta de äldre som vill samma sak.

Läs mer om kongressen i till exempel Dagen, Kyrkans tidning och Tro & politik. Resten av min analys av kongressen finns förresten på min egen blogg.

2 kommentarer

  1. Jätte roligt tycker jag och att jag är glad att vara med en rörelse som jobbar i rätt riktning. Hoppas att många muslimer känner sig välkomna i rörelse när den speglar samhället och jobbar efter de normerna, etik och moral rörelsen står för. Lycka till Er alla som kämpar.

  2. Ja, det här med muslimer inom före detta ”broderskapet” har väl orsakat en del känslor av det ena eller andra slaget. Om vi nu vill kalla oss kristna så måste vi väl tänka på att det var Jesus och ingen annan som först gick emot religiös dogmatism. Därför: Hjärtat slår till vänster för tro och solidaritet med alla människor som har en god vilja!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s